Pēc Baltijas vēstures viļņiem

BLOG
Константин Жихарев
Konstantīns Žiharevs
BLOG
Перейти к контенту

Pēc Baltijas vēstures viļņiem

Psiholog Riga| Психолог Рига| Психологическая помощь рига
Опубликован от Konstantīns Žiharevs вход Domāšanās psiholoģija · 19 январь 2019
Tags: PēcBaltijasvēsturesviļņiem.KonstantīnsŽiharevs
Pēc Baltijas vēstures viļņiem

- par kādu summu Pēteris I nopirka Baltiju 1721. gada 10. septembrī no zviedru karalienes?

Pēteris I NOPIRKA Lietuvu, Igauniju, Latviju ar visām iedzīvotājam, zemēm, nekustamo īpašumu un pat mājdzīvniekiem no Zviedrijas karalienes Ulriki Eleonoras.

Kā mēs redzam no vēstures, Baltijās tauta vienmēr bija verdzībā. Vai nu zviedriem, vai vāciešiem, vai...
Pēteris I ne tikai nopirka, bet arī deva Baltijai BRĪVĪBU. Tomēr daudzus politiķus, visticamāk, joprojām velk uz staļļiem un cīkstoņiem pie “ziemeļu un rietumu saimniekiem”.

Ikviens vēsturnieks apliecinās, ka darījums tika noslēgts 1721. gada 10. septembrī. Par Ingrijas teritoriju, Karēlijas daļu, Estlandi un Vidzemi Pjotrs Aleksejevičs samaksāja 2 miljonus rubļusl. Pēc pašreizējā kursa, bez procentiem, tas ir aptuveni 350 miljardi eiro.

Līgums sastāv no preambulas un 24 rakstiem. Saskaņā ar līgumu Krievija ir nostiprinājusi izeju pie Baltijas jūras: tai ir atsūtīta daļa no Karēlijas, kas atrodas uz ziemeļiem no Ladogas ezera, ar Viborgu, Ingermanlandi no Ladogas līdz Narvai, Estlandes daļa ar Rebeli, daļa no Vidzemes ar Rīgu, Ezeles un Dagas salas. Par šīm zemēm Krievija ir izmaksājusi Zviedrijai 2 jefimkus (1,3 miljonu rubļu) kompensāciju.
Līguma parakstīšanas laika tika paredzēta gūstekņu apmaiņa [2], amnestija “noziedzniekiem un pārskrējējiem” (izņemot Ivana Mazepa atbalstītājus). Somija atgriezās Zviedrijā, kura arī ieguva tiesības katru gadu bez maksas iepirkt un izvest no Krievijas maizi par 50 tūkstošiem rubļu. Līgums apstiprināja visas privilēģijas, ko piešķīra Zviedrijas valdība Zviedrijas valdībai (muižniekiem): muižniecība saglabāja savu pašvaldību, līdzšinējos orgānus utt.

Informācijai: 1686. gadā tika noslēgts mūžīgā miers jeb Živptovska miers, kas pabeidza krievu poļu karu (kas sākās 1654. gadā), kur skaidri visu pieraksta un vienā no punktiem norāda: Krievija maksā 146 tūkstošus rubļu zelta, un Polija atgriež KRIEVIJAI Kijevu.
Rodas jautājums - Vai nevēlas, cienījamie, bijušie brāļu republikas, samaksāt rēķinus? Bet, ņemot vērā, ka padomju periodā Krievija pilnībā uzcēla Baltijas republiku infrastruktūru, uzbūvēja rūpnīcas un fabrikas, attīstīja lauksaimniecību, izdarīja zemes meliorāciju, organizēja bezmaksas apmācību un bezmaksas medicīnu, katrs cilvēks bija nodrošināts ar darbu, katram cilvēkam tika piešķirta bezmaksas dzīvojamā platība, Krievija atjaunoja Latvijas Republiku no drupām pēc Otrā pasaules kara.

Dažreiz cilvēks pieņem vēlamo par īstenību. Un tikai tad viņš kļūdas. LR politiķi 28 gadus ilgumā apkrāpj savu tautu, visu laiku melojot. Bet katrs cilvēks grib ticēt tautiešiem. Daudzi cilvēki vēl guļ un domā, ka ieradīsies sveši tēvoči un tantes un padarīs viņu dzīvi vērtīgu un bagātu. Tā nebūs. Mēs visi kļūdāmies. Galvenais ir apzināties savas kļūdas un neatkārtot tās savā dzīvē. Ne jau daudzi cilvēki var atklāti atzīt savas kļūdas.

Latvijas politika iet pēc principa - lai bagātie būtu bagāti un saņem simtiem miljonu eiro atalgojumu! Lai lielākā daļa Latvijas tautas ir nabadzīgas! Lai tautas patēriņa preces un pakalpojumi Latvijā būtu nekonkurētspējīgi. Darba algas nodokli Latvijā četras reizes lielāki nekā Lielbritānijā, Pārtikas preces pielīdzinātas luksus precēm, jo ir lielāka PVN likme pasaulē. Neapliekamais minimums vidējai algai ir 0! Iztikas minimuma grozs nav publicēts kopš 2014 gada.
Vienkārši - EKONOMISKAIS GENOCĪDS!
Domāju ka viss ir atkarīgs no vēstures grozīšanas un sliktas apmācību programmas no bērnudārzā....Parasti LR Cilvēki nav vainīgi... Vainīgi ir ierēdņi kuram uzteicējas tauta...

Maza valsts bez pakļautības nepastāvies.... Vai tas būs ASV, Krievija, Francija, Vācija un ....

Nav pasaulē neatkarības. Ir ekonomika un bizness.

Bet pa šo (neatkarības) laiku mūsu valsts pazaudēja (deportēja) vairāk neka sešsimt tūkstoši cilvēku. Okupācijas laikā bija aptuveni deportēti simts tūkstoši cilvēku. Kurš no tā visa vainīgs, lielākā daļa Latvijas tautas? Protams, ne...

Visas šīs desmitgades bija centušās ticēt...
Visu valsts pārbūvi sāk ar kvalitatīvu izglītību, nepieciešams celt ekonomiku, lauksaimniecību, medicīnu un tirgoties ar kaimiņiem.

Bet mūsu valdošie stāv ar izstieptu roku un gaida kā ubagi - Eiropa dos? Bet ko dod Eiropa - viss iet pa kabatām un ārzonas firmām... Šīs naudas ļaudis neredz...

Domāju, ka skrējiens pa grābekli, mūsu valstī ir nacionālā izklaide... Vēlēšanas to parādīja un pierādīja vairākkārt...

Daba ir visa materiālā pasaule, Visums. Patiesi neatkarīgi un neietekmējami mēs esam tikai tad, kad paši spējam izvirzīt sev svarīgus jautājumus un rast uz tiem atbildes. Zinātne meklē, jautā, izglīto un pievieno vērtību. Latvijas spēks ir tās ļaudīs, un viņu zināšanas ir mūsu vērtība. Mūsu galvenais kapitāls ir cilvēks un tas, ko mēs zinām.

Mēs saprotam, ka ir jāmācās visu mūžu, mēs protam augstāko izglītību savienot ar zinātni un veidot spēcīgus zinātniskos kolektīvus, mēs spējam atrast tematus, pie kuriem strādāt, un sasaistīt tos ar industriju. Latvijas daba ir mūsu valsts vērtība - svarīgi to saglabāt nākamajām paaudzēm.
Šī sasaiste ir būtiska, jo uzņēmēji bieži vien nezina, ko zinātnieki spēj izpētīt, bet zinātniekiem nav informācijas par to, ko ir vērts pētīt. Tāpēc zinātne ir mūsu galvenā bagātība.

Bieži runājam par Eiropas vidējā un augstākā līmeņa sasniegšanu, bet tas viss mums būs jāsasniedz kopā, vienā lielā zinātniskā projektā, kas saucas attīstīta, ilgtspējīga Latvija. No katra no mums atkarīga mūsu nākotne, bērnu, mazbērnu, tēvu, mātes, mūsu dzimtenes - nākotne.

Lai gaišā nākotne būtu ātrāka, mums ir jāpēta partijas  programmu un jābalso par vislabāko un perspektīvāko mūsu valsts attīstības programmu.

Mūsu nākotne mūsu rokās...

Mēs zinām to, ka un ko mēs zinām! J. Kēdmi: *Latvijas VDK vadījuši latvieši! Vai Rīgā baidās no patiesības? No Latvijas un no visām bijušajām padomju republikām visa informācija ir aizgājusi. Ir palikuši kartotēki – kaut – kādi treša tipa dokumenti, bet neviena operatīva lieta, neviens 5 pārvaldes VDK informators nav reģistrēts Latvijā.

Bez tā nav iespējams ne par ko runāt talāk.

Latvija bija arī latviešu valsts, kas pieturēja komunistisko ideoloģiju.

Visus gālvenos posteņus ieņēma latvieši. Mūs dienu Latvijā atņem tiesības vai aizskaro citu cilvēku tiesības, kuri cilvēki Latvijas PSR sadarbojās ar varu vai strādāja varā, viņi to tikai attaisno tā saucamās Staļina represijas, jo tolaik arī pārsteidza to cilvēku tiesības, kuri strādāja pie vecā režīma: cara režīms vai ja runājam par Latviju, tad tie, kuri bija Ulmaņa klātbūtnē, viņi cieta.

Šobrīd Latvijā ir sašutuši, kā Padomju Savienībā sadarbojušies tie, kuri sadarbojušies ar varu vai bijis varā Ulmaņa klātbūtnē! Bet ko šodien dara Latvijas politiķi, vai ne tā?

Mūsdienu Latvijā pārsteidz to cilvēku tiesības, kuri sadarbojušies ar PSRS varu, - par ko viņi pārsteidz šos cilvēkus tiesības? Šie cilvēki Padomju SAVIENĪBĀ bija Latvijas pilsoņi, bet Latvijas VDK priekšgalā stāvēja latvieši. Tā bija latviešu valsts!

Cita ideoloģija. Bet tā nebija krievu valsts... Tāpat kā VDR (vācijā) nebija padomju valsts, tā bija vācu valsts. Ja Latvijā nolēmuši šajā lietā nokopēt 1933. gadu nacistiskajā Vācijā, kad publicējuši sarakstus, tad tas liecina tikai par to, ka valsts ir nenobriedusi...

” Pirmais Latvijas PSR Valsts drošības komitejas vadītājs bija Janis Vēverss, pēdējais - Edmunds Johansons*.

Latvijā ir daudz zemes. Kāpēc neizdala zemes gabalus iedzīvotājiem par brīvu?

Cik cilvēku nakšņo stacijās, pagrabos, bēniņos. Cik ģimeņu un cilvēku ir izmitināti (izmesti) no dzīvokļa par komunālo maksājumu parādiem. Cik bērnu nevar doties uz skolu?

Ingūna Auziņa... *par to zemi piekrītu, katram cilvēkam vajadzētu kaut vai 0,5 ha iedalīt īpašumā , lai būtu tā "mana zeme" , "mana Dzimtene", "mana Latvija ". Es domāju izdalīt zemi bez naudas*.

Vai Tauta nav valsts? Vai zeme nepieder tautai?

Par kādiem nodokļiem iet runa?
Nodokļiem jābūt no ražošanas un pakalpojumu sniegšanas!

Es domāju, ka valdības deklarācijā ir jāatzīmē nozīmīgi momenti valsts attīstības attīstībā: cīņa pret nabadzību, garantet labu izglītību pieaugošajai paaudzei, prioritātē jābūt arī ģimenes vērtībām, ekonomikas un lauksaimniecības attīstībai, cīņai pret korupciju un tā tālāk.

Amatos jāizvēlas cilvēki nevis pēc partijas piederības, bet gan (godīguma un biznesa) īpašībām. Tādi Latvijā ir.

Pirmkārt, jāveic auditēšana gan valstī, valdībā, gan ministrijās. Vai esat pārliecināti, ka tur var atrast simtiem miljonu eiro?
Vai vietnēs var atrast visus valsts izdevumu un dokokodu datus? Piemēram, no kāda konkrēta nodokļa kāda konkrēta summa ir nonākusi valsts budžetā?

Latvijā ir aptuveni 70 nodokļu veidi. Kur atrast izvērstus datus - kur konkrēti un par kādiem virzieniem atnāk un aiziet ši nauda?

Patiesībā visi dati ir jāapkopo vienā vietā un Izskatīties kā LR izvērsta bilance. Tādus datus nevar atrāst. Viss ir ap...
Ierēdņiem ir jānodarbojas ar organizāciju un vadību.
Un tagad viņi nodarbojas ar savu biznesu.

Mūsu valsts iedzīvotāji katru dienu pamet Latviju. Pamet to, jo nejūtas droši par sevi un saviem bērniem. Varas partijas NAV rūpējušās par mūsu valsts izbraukušajiem jau 18 gadus. Un nerūpējas arī par to, lai tagad Latviju cilvēki nepamestu. Andris Imants Kokenbergs -Gribētu zināt, cik pēdējos gados Latvijā nākas redzēt ko normālu! Barokļi to vien dara, kā JŪTAMI SEV PAAUGSTINA ALGAS , un reizi 4 gados dzied lakstīgalu balsīs (pirms vēlēšanām)! Nevar vēlēties pārmaiņas un vienlaicīgi turpināt balsot par labējām partijām, kas atrodas pie varas jau desmitiem gadu. Atbalsti pārmaiņas un Jaunu Saskaņu, jaunus cilvēkus, jaunu politiķu.Ja problēmu nevar atrisināt, tā ir noklusēta" - šo principu šodien atbalsta Latvijas varas iestāži, kuri negrib iet pret zādzībām, ierēdņu kabatas firmām un korupciju, viņi nevēlās runāt par demogrāfisko situāciju valstī, par ekonomiku, un dara tautai iespaidu, ka it kā nekas slikts nenotiek. Viktors Steins - Kamēr mūsu ārpolitiku vadīs partijas kuras iet ASV pavadā un paklausīgi ietur aizokeāna interešu kursu, tikmēr - nemainīsies mūsu pašu sabojātās attiecības ar vitāli mums svarīgiem austrumu kaimiņiem . Bet , manuprāt jau ir par vēlu ko vairs izlabot . Latvijas iedzīvotāji kas agrāk gaidīja no saviem varturiem ka tie nostiprinās un veicinās ekonomisko sadarbību ar austrumiem jau sen vairākkārtēji ir vīlušies savās cerībās un iespējās un pa vienam vien ir pametuši šo bezcerīgo Valsti . To skaitā arī es . Latvijas prostitūt-politiķi ir pārdevuši Latvijas iedzīvotāju intereses un mierīgo nākotni un tik dziļi un neglābjami ir sabojājuši it visur , ka to vairs nav iespējams labot . Gribu ar to teikt ka - ja kāda politiskā kustība šodien mēģinātu mainīt pagriezt Latvijas ārpolitikas kursu uz kaut vai neitrālu ... tad tiem ātri pienāks necienīgs un apkaunojošs gals . Kādu uzpirks , kādu ar sūdiem nomētās , kādu par pedofiliju vai zoofīliju apsūdzēs un ar to viss beigsies . Ja aizokeāna intereses Latviju ir iecerējušas par kara bāzi pārveidot ,tad to vīņi arī dara , un mūsu prostitūt-politiķi ir visu tam scenārijam sagatavojuši .
Mūsu ierēdņi un deputāti ar savu *profesionālo* sagatavotību, valsts, ekonomikas, izglītības, veselības aprūpes iznīcināšanā, ņemot vērā ievērojamu pieredzi Latvijas tautas pazemošanas un savas tautas izlikšanas ārpus Latvijas Republikas robežām, katru mēnesi izveido jaunu pasākumu veikšanā, veic tādu valsts un tautas politiku? un katru dienu pieņem tādus lēmumus? par LR iedzīvotāju iznīcināšanu. Mūsu izvēlētie *cilvēki*, katru dienu palīdz apglabāt savu valsti, ievērojot agresīvo cilvēku tradīcijas un rituālus. Mūsu ierēdņu ilggadīgā pieredze ļauj veikt tādus darbus augstākajā līmenī. Ir pienācis laiks izbeigt šo ļaunprātīgo vardarbību un *toleranci*. Turklāt valstī ir jāattīsta ekonomika, jāsaglabā jaunieši un jāvakcinē tradicionālās ģimenes vērtības, nevis jāpropagandē izvirdumi, krāpšana, korupcija, zagšana un tā tālāk.
Viens no galvenajiem sabiedrības pārvaldes veidiem ir uzmanības novēršana. Tā vietā, lai sabiedrības uzmanību pievērstu nopietniem lēmumiem, ko pieņem valdošās struktūras, informatīvais lauks tiek piebāzts ar maznozīmīgiem notikumiem. Korupcija tas ir partijas un partijas līderi. Tāpat korupciju atbalsta velētāji un partijas piederība. Esiet politiski aktīvs. Ejiet un balsojiet par jaunu politiku, jaunām partijām, jauniem cilvēkiem! Kur jāmeklē Latvijas tautas ienaidnieki? Kas tie ir?
Balso par jaunām partijām, par jaunu politiku, par jauniem cilvēkiem. Netici tam, kurš tevi vienreiz piekrāpis. Tādi cilvēki tevi apmānīs nākotnē. Atbalsti jaunu politiku, jaunus cilvēkus. Mēģini atdot savu balsi par partiju Jauna Saskaņa. Klausies savu sirdi. Tas tevi nenodos. Atceries, ka zivis pūš no galvas. Netici partijām un cilvēkiem, kas un kuri neattaisno tavu uzticību.
Konstantīns Žiharevs

 
 
 
Посмотреть исходный код:


Назад к содержимому